Anders Ulff
(1400-Efter 1450)
Anders Andersen Kjærulf
(1420-Før 1460)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Ukendt

Anders Andersen Kjærulf 1

  • Født: 1420, Vadum, Kær herrred, Aalborg
  • Ægteskab: Ukendt
  • Død: Før 1460, Vadum, Kær herrred, Aalborg

  Notater:


I. Led - MOTH AF 1698 - LINJEN KJÆRULF - HALS.
Den endnu levende slægt Moth, der paa spindesiden har tilknytning til den foran omtalte sønderjyske slægt, er efter al sandsynlighed en gren af den vidt udbredte vendsysselske bondeæt Kjærulf og kan saaledes føres tilbage til den ved midten af 1400-tallet levende foged i Kjær herred ANDERS ANDERSEN KJÆRULF, hvis sønnesøn JENS ANDERSEN KJÆRULF (nr. 6) formentlig var fader til den 1589 afdøde foged i Hals ANDERS JENSEN skriver; hans søn raadmand i Aalborg JENS ANDERSEN HALS (nr. 9) var fader til ANDERS JENSEN AALBORG eller HALS (nr. 13), der var provst i Slagelse, og hvis søn den designerede biskop i Viborg JENS ANDERSEN HALS (nr. 15) var gift med Beate Ingeborg Moth og fader til amtmand POUL MOTH. der 19. august 1698 optoges i den danske adelstand med samme vaaben som det 1679 for moderen og hendes søskende anerkendte, blot med den heraldiske korrigering, at maanen i hjerteskjoldet her er sølv i stedet for blaa.
Denne mandslinje frembyder et eklatant eksempel paa den ringe fasthed, der oprindelig har været i føringen af slægtsnavne her i landet \emdash her skifter man fra Kjærulf over Skriver til Hals og Aalborg, før navnet endelig fastsættes til Moth.
boede i 1448 i Fogedgaard i Vadum Sogn og var Foged i Kjær Herred. Han nævnes ogsaa 1450 og 14543, men var vist død eller afgaaet som Herredsfoged før 1458, da Thord Nielsen baade dette Aar og 1460 nævnes som Herredsfoged i Kjær Herred.1 Om der af den Omstændighed, at ingen af Anders Kjærulfs Sønner direkte efterfulgte ham som Foged, tør sluttes, at han er død, før Sønnerne var myndige, skal lades usagt, men det maa dog bemærkes, at Fogedembedet i nævnte Herred fra Middelalderen af og indtil Slutningen af det 17. Aarh. synes at have været knyttet til Familien Kjærulf med Undtagelse af den Tid, da nævnte Thord Nielsen beklædte det. Navnet paa Anders Kjærulfs Hustru kendes ikke; de synes at have haft mindst 3 Sønner, og er det rigtigt, som Dyrskjøt beretter, at Skipper Klements Moder var en Kjærulf, kan hun ogsaa nærmest anbringes her.
1


Anders blev gift med.


Kilder


1 www.finnholbek.dk, Person-ID: I34990.


Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 2018-1-28 med Legacy 7.5 fra Millennia