Her kan du i hovedtræk finde det, som du tidligere fandt på lokalhistorien.dk


Toemmerup-sogn.dk har fået den store ære at få lov til at adoptere det tidligere lokalhistorien.dk af initivtageren Palle Bruun Olsen.


Vi lægger løbende Palle Bruun Olsens materiale på siden efterhånden, som vi får tid.


Lokalhistorien.dk startede med en lokal studiekreds tilbage i 1980'erne, hvor lokale interesserede var med til at kortlægge mange fæstere og ejere af gårdene i Tømmerup sogn. Det skete sideløbende med, at Palle Bruun Olsen også selv gjorde og fortsa gør et stort stykke arbejde med at samle oplysinnger om gårde og slægter, smede, sognerådsformænd m.v. i Tømmerup sogn og nærliggende sogne: Rørby, Ubby, Aarby, Viskinge og Værslev.


Selvom lokalhistorien.dk rækker ud over Tømmerup sogns grænser har vi ikke betænkt os på at sige ja-tak til tilbudet, idet slægterne jo krydser på tværs af sognegrænser. Noget som Palle Bruun Olsens arbejde netop er et enestående bevis på.


Ja, for os har lokalhistorien.dk været uvurderlig i vores egen slægtsforskning, idet informationerne på en unik måde synliggør de sammenhænge mellem især gårde og slægter på tværs af sognegrænser, der har været gennem tiden. Og det ønsker vi fortsat, at andre også skal have gavn af.


Under de rammer, som layoutet af toemmerup-sogn.dk giver os, er det i dybeste respekt for det oprindelige lokalhistorien.dk, at vi har forsøgt at lave en så skånsom tranformationen som muligt af lokalhistorien.dk til toemmerup-sogn.dk.


Desuden er vi dybt taknemmelige over andre bidrag til toemmerup-sogn.dk, som Palle Bruun Olsen også har leveret.


Og til de af jer, der ligger inde med nye oplysninger, som kun vil gøre disse sider endnu mere værdifulde, siger vi så mange tak. Betænk dig ikke på at sende oplysningerne til info@toemmerup-sogn.dk